Kilojen seuraaminen ei kerro koko totuutta, joten päätin selvittää rasvaprosenttini ja alkaa tarkkailemaan sen kehitystä. Niinpä reippaana tyttönä marssin kuntokeskukseni vastaanotolle ja pyysin heitä mittamaan sen. Joo, tulos oli jopa pahempi kuin luulin: minussa on rasvaa käsittämättömät 36,5 %. Jos karsisin kaikki ylimääräiset rasvat elimistöstäni, painaisin 50,4 kg. Njoo. Masentava totuus. Toisaalta eiköhän tuo kannustakin samalla. Ehkä seuraavan kerran mässäilyyn juuri sortuessani muistan tuon ällistyttävän suuren rasvaprosentin ja ymmärrän olla syömättä ylimääräistä. Arvatkaapa muuten kuinka tuskaista oli kävellä sieltä rasvaprosentinmittaushuoneesta vastaanottotiskin ja kaikkien upeakroppaisten urheilijaihmisten ohi. Yritin näyttää reipasta ja iloista naamaa, mutta ahdisti kyllä suuresti, miten kenessäkään voi olla NOIN paljon rasvaa. Hyvä ettei sentään puolet, huh!

Bodypump oli tänään aika tehokkaan oloista ja mun kunto harvinaisen heikko. Puuskutin punaisena ja pistin menemään, kyllä se tästä! Tiedän kyllä, että nämä vaivalla keräämäni ylimääräiset kilot istuvat minussa kiinni kuin ilkikuriset tatit. Joudun tekemään aivan käsittämättömästi hommia, että saan ne pois ja rasvaprosentistani normaalin.

Ihastelin jumpatessa edessäni ollutta naista, jonka vartalossa ei ollut grammaakaan ylimääräistä. Hän tosin nosteli sellaisia painoja, että miehiäkin olisi hirvittänyt. Tiukan treenin tulos varmasti, tuskinpa hänkään siltä näyttäisi, jos olisi koko tähänastisen elämänsä keskittynyt mässäilyyn ja löysäilyyn.

Lainasin muuten kirjastosta tänään The South Beach- ja Atkins-dieettikirjat ihan mielenkiinnosta. Lueskelin niitä vähän, mutten tiedä, olisiko jompikumpi niistä mun juttu. The South Beachissa ihmettelin loputtomasti jotain "kevytjuustolla täytetty selleri" -vaihtoehtoa, joka kuulostaa niin ei-mun-ruoalta. Eipä musta taitaisi muutenkaan olla ihan noin kurinalaiseen elämään, vaikka toisaalta, kai mäkin voisin siihen pystyä kun niin moni muukin pystyy. Hmm, täytyypä miettiä vielä.

Tältä näytän tänään:

715084.jpg

715126.jpg